НОВИНИ

 Експрес™ 50 СГ

Гаранция за икономически ефект, високи добиви и чисти полета.


 LQM® Технология

Иновация в областта на сулфонилурейните хербициди


 Омнера™ - хербицид

Новото предложение на ФМС при житни култури през 2018


ЗА НАС

 

В продължение на повече от век ФМС обслужва глобалните земеделски, индустриални и потребителски пазари с иновативни решения, приложения и качествени продукти. От  1 ноември 2017, FMC придоби значителна част от бизнеса на ДюПон в раздел Растителна Защита.  ФМС осигурява  работа на приблизително 7,000 души и цял свят и оперира в два основни сегмента: ФМС Решения за Земеделието и ФМС Литиум. 

Търсене на продукт

Търсене във всички продукти >>

култура
активно вещество
продукт

От самото си основаване в Калифорния през 1883, когато Джон Бийн изобретява първата пръскача с бутало за земеделието, ФМС продължава с гордата традиция да предоставя ефективни решения за своите клиенти. Днес ползваме набор от напреднали технологии за производство, проучване и развойна дейност на специализирани решения за множеството пазари, които обслужваме.   

 

Като глобален лидер във внедряването на напреднали технологии и клиентско ориентирана проучвателна и развойна дейност, ФМС осигурява иновативни и разходно оправдани решения за подобряване на добива от културите и качество чрез контрол на широк спектър от неприятели, плевели и болести. Нашите литиеви продукта се използват за съхранение на енергията, специални полимери и фармацевтичен синтез.

 

Управлението на бизнеса за територията на Българиясе осъществява от дъщерната фирма „Хеминова България и Румъния” със седалище в град София.

 

„Хеминова България и Румъния” предлага набор от утвърдени в практиката продукти за растителна защита и листни торове, с високо качество и отлично действие.

 

Продукти като Импакт, Винсит, Глифос, Данадим Прогрес, Глифос Ултра, Алканс Синк Тек  и др., както и заемащите все по-важно място в добрата земеделска практика листни торове и подобрители на почвата, са добре познати и масово се използват от българските земеделски стопани.

 

На 1 ноември 2017 г. ФМС придоби значителна част от бизнеса на ДюПон Растителна защита.

 

По силата на подписаното споразумение част от хербицидния и инсектицидния бизнес, както и по-голямата част от активите за научни изследвания и разработки на ДюПон, преминават към ФМС.

 

Продажбата включва следните активни вещества:

· Хербициди в житни култури, включително и всички търговски марки отнасящи се до следните активни вещества: метсулфурон, трибенурон, хлорсулфурон, флупирсулфурон, трифлусулфурон, ленацил, етаметсулфурон и азимсулфурон.

· Инсектицидите, съдържащи Ринаксипир™, без тези регистрирани за третиране на семена.

· Инсектицидите, съдържащи Циазипир™, без тези регистрирани за третиране на семена.

· Всички инсектициди съдържащи индоксакарб.

 

Придобитите към момента търговски марки са:

· Гранстар® Супер, Алай™ Макс, Игъл™, Омнера™ ОД, Рефайн™ Екстра и Гъливер™ 50 ВГ

· Експрес™

· Кораген™ и Алтакор™

· Авант®

 

„Хеминова България и Румъния” предлага над 20 висококачествени продукта, съдържащи макро- и микроелементи, както и екопродукта Амалгерол, придобиващ все по-широка популярност сред производителите като биостимулатор с многостранно и гъвкаво действие и приложение. Амалгерол ускорява растежа на културите, стимулира кореновата система, възстановява културите след повреди от хербициди, суша, мразове и преовлажняване. Амалгерол гарантирано увеличава количеството и качеството на добивите и се явява подобрител на почвената структура, а както е известно, добрата почвена структура е още един от елементите на високия добив.

 

 

 

ХЕМИНОВА България и Румъния ЕООД

бул. „България“ №102

БЦ „Беллиссимо“, офис 59, ет. 5

гр. София – 1680

 

тел.: (02) 818 56 56

факс: (02) 854 88 44

cheminova.bg@fmc.com

 

 

We support Global Compact